Paardencoaching

Door een persoonlijk coachingstraject te volgen met een paard en een paardencoach kunnen wij jou helpen, om ondanks jouw beperking of ziekte zoveel als mogelijk uit jezelf en uit jouw leven te halen.

Het is een effectieve manier om jouw doelen te bereiken, op het gebied van gezondheid/ fitheid/ sociale contacten/ financiën/ school of werk.

Samen werken we toe, naar de resultaten welke jij wilt bereiken.

De coaching is persoonlijk op jou afgestemd en daarbij werken we samen met paarden en coachen wij jou met het gebruik van een wetenschappelijk getoetste gesprekstechniek. Hiermee kunnen wij jou zoveel als mogelijk (on)beperkt vooruit laten gaan in jouw leven. 

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op: stichtingonbeperktvooruit@gmail.com

 

Paardrij-instructie

Paardrijden met een beperking is zeker mogelijk!

Ben je beginner of heb je al eerder paardgereden? Heb je wel of geen eigen (lease)paard? Instructie kan op diverse niveaus en locaties gegeven worden, waaronder in Flevoland en omstreken.

Leer met onze rij-instructeur hoe jij met behulp van paarden fit kan blijven; aan je gezondheid én sportieve doelen kan werken.

Interesse? Bespreek met ons de mogelijkheden!

Mail naar: stichtingonbeperktvooruit@gmail.com

Scholing

Het is mogelijk om bij ons scholingen/trainingen te volgen op diverse gebieden.

Zo dragen wij al ons steentje bij in het opleiden van nieuwe paardencoaches, zodat er zoveel als mogelijk mensen bekend worden, met het vak en hun kennis en vaardigheden ten doel kunnen stellen aan met name onze doelgroep: (jonge) mensen met een beperking.

We zullen op aanvraag scholing verzorgen voor kinderen, hun verzorgers, (jonge) mensen met een beperking, bijvoorbeeld over hoe om te gaan met een leven met een beperking of instructies hoe alternatief te sporten met paarden.

De scholingen zullen ondersteund worden door kennis vanuit een geaccrediteerde landelijke (manege)instructeursopleiding, paardencoach-opleiding en bij/nascholingen gericht op bijvoorbeeld Centered Riding.

Alle scholingen/trainingen zullen zoveel als mogelijk gebaseerd worden vanuit de wetenschap en ervaringsdeskundigheid, in het leven met een chronische ziekte en/of beperking én natuurlijk met het werken met paarden.

Wij hopen hiermee dat onze scholingen/trainingen aansluiting zullen vinden bij onze doelgroep, professionals die mensen met een beperking willen of al begeleiden én mensen die zich willen richten op de inzet van paarden en paardenwelzijn. 

Ben je geinteresseerd in het volgen van een scholing of training, of de opleiding tot paardencoach, neem contact met ons op!

Mail naar: stichtingonbeperktvooruit@gmail.com