Diana Kwast-Hoekstra, MScN. RN.

Oprichter en Voorzitter Raad van Bestuur

Zelf ben ik sinds augustus 2019 volledig en duurzaam afgekeurd, vanwege meerdere lichamelijke aandoeningen. Ondanks mijn beperkingen wil ik graag als mens toch nog van betekenis zijn voor de maatschappij en dan in het bijzonder voor kinderen en (jonge) mensen, die zelf ook geconfronteerd zijn geworden, met een of meerdere aandoeningen en een nieuwe balans zoeken in hun leven.

Al sinds mijn jeugd ben ik geïntrigeerd door paarden, hun aanwezigheid geeft mij altijd veel rust, maar heeft mij ook vaak genoeg voor uitdagingen gesteld.

De positieve effecten en ervaringen welke ik al jaren ervaar, in het respect- en liefdevol verzorgen, hanteren en berijden van deze bijzondere dieren, hoop ik ook op anderen te kunnen overdragen.

Door samen met paarden in te zetten, op het coachen en instrueren van deze (jonge) mensen en daarbij rekening te kunnen houden met mijn (on)beperkte mogelijkheden, hoop ik alsnog mijn kennis en ervaringen in te kunnen zetten, als ervaringsdeskundige, verpleegkundig professional, paardencoach en -rijinstructeur en daarmee toch een steentje te kunnen bijdragen, aan de kwaliteit van leven en het geluk van anderen.

Gediplomeerd Paardencoach en Trainer Paardencoach opleidingen, NRTO geaccrediteerd.

Gediplomeerd Paardrij-instructeur: SPEN-registratienummer:182333-177874

Paarden Sportmasseur in opleiding (afronding september 2024)

Ingeschreven bij de beroepsvereniging: Vereniging Paardencoaches Nederland (V-PCN)

Sandra Ostendorf

Penningmeester

Ik ben Sandra Ostendorf, penningmeester van Stichting (On)beperkt Vooruit! Als drie-jarige werd ik al door buurmeisjes meegenomen naar een manege in de buurt en ik vond de paarden geweldig!

Pas op latere leeftijd ben ik begonnen met paardrijden op een manege en ik heb ook een aantal jaren een eigen paard gehad.

Van dichtbij ervaar ik dat een kind met een beperking heel veel plezier en vertrouwen kan halen uit paardrijden en ook dat het een positieve invloed heeft op de fysieke ontwikkeling van die persoon.

Dat, en mijn eigen liefde voor paarden, is voor mij de reden geweest om volmondig ja te zeggen op de vraag of ik penningmeester wilde worden van de Stichting.

Inmiddels heb ik geen paard meer en rijd ik door omstandigheden ook niet meer maar ik blijf het fantastische dieren vinden. Als bestuurslid van de Stichting hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan het plezier dat andere (on)beperkte mensen zullen hebben van de paarden.

Rachel Beijkirch

Secretaris

Mijn naam is Rachel Beijkirch. Ik ben een vrolijke en avontuurlijke jonge dame van 44 jaar en ik woon en werk in Almere.

Sinds een leeftijd van 14 jaar ben ik een enorme dierenliefhebster en een fanatieke paardrijdster.

Mijn allerbeste vriendje is mijn kat Neko (Maine Coon), mijn verzorgpaard Ferrero en lease paard Dona.

Verder hou ik van reizen, eten en is mijn grootste passie, naast paardrijden: fotograferen.

Voornamelijk paarden fotografie, maar ook huisdieren, wild life, natuur en zo af en toe portret fotografie.